DİLİMİ ZENGİNLEŞTİRİYORUM ADLI PROĞRAMIMIZZDA BUHAFTA 10 SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI OKUL PANOSUNDAN GÖRÜNTÜ

TAŞIMALI ALANDA, ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA ADINA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE ARAÇ DENETİMLERİ YAPTIK

Dünya Sigarayı Bırakma Günü 9 Şubat

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARI DÜZEYLERİNİ ARTIRMAK İÇİN İLÇE GENELİ TYT SINAVI YAPTIK

6 soruda 6 Şubat depremleri"Depremin yıldönümünde sevdiklerimizi kaybetmiş olan herkesin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Acılarınızı paylaşıyor, güçlü olmanızı diliyoruz."

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Beyaz Baston, 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Ve bu simgeyle beraber Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Körler Haftası’  olarak kabul edilerek,  resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları araştırılmaktadır.

Görme yeteneğinin bulunmaması ya da yitirilmiş olması anlamına gelen körlük, görme merkezinin ya da görme sinirinin zarar görmesi, ya da çeşitli hastalıklar sonucu sonradan ortaya çıkabildiği gibi, doğuştan da gelebilir. Dünyada 10 milyon kadar kişinin, çoğunlukla önlenebilir nedenler yüzünden görme yeteneğinden yoksun kaldığı sanılmaktadır. Görme duyusu hayati önem arz ettiği için göz sağlığını koruyarak sonradan oluşabilecek görme kaybının önüne geçilebilir. Özellikle periyodik göz kontrollerinin yapılması, birçok göz hastalığının henüz belirtileri başlamadan önlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır.

Göz muayenesi asla ihmal edilmemeli, rutin kontroller atlanmamalı, sağlık kurumlarımızda muayene olup, doktorlarımızın verdiği tedaviye uyulmalı, gözlük ve lens alırken mutlaka muayene olmalı ve rastgele yerlerden gözlük ve lens alınmamalıdır. Hastaların bu konuda duyarlı olması, en küçük bir şikâyeti dikkate alması göz sağlığı acısından çok önemlidir. Rutin Göz muayenesi, doğumdan hemen sonra, 6 aylıkken, 3 yaşındayken, okula başlamadan önce, okul süresince her yıl olmalı, yetişkinlerde ise 1 ile 3 yıl aralıklarla yapılmalıdır. Ayrıca bulanık görme, göz ya da çevresinde kızarıklık, şişlik, ağrı, uzak veya yakını görememe, çift görme, gözün aşırı sulanması, batma, yanma, şaşılık ve göz renginde değişme gibi göz hastalıklarını hatırlatan belirtilerde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

Ülkemizde verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak belirlenmiştir.

Ock

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası ise hayatımızı kolaylaştıran tüm bu enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve aşırı tüketilmemesi yönünde farkındalık kampanyalarıyla milli ekonomiye, aile bütçesine ve çevreye faydalar sağlar.

BİRİNCİ DÖNEM BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER TAKTİM ETTİK

BİRİNCİ DÖNEM BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER TAKTİM ETTİK

OKULUMUZDA NORM FAZLASI OLAN ÖĞRETMENLERİMİZLE VEDALAŞTIK

EĞİTİMDE SON HAFTA UYGULAMALARIMIZDA ÖĞRETMENLERİMİZLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİK