ORTAK YAZILI SINAVLARIN OTURUM SAATLERİ VE SORU SAYILARI , SINAV SÜRELERİ İLE İLGİLİ DUYURU

2. ORTAK YAZILI SINAV UYGULAMA TAKVİMİ Ortak yazılı sınavların hangi derslerden ve hangi tarihlerde yapılacağı Tablo-1’de verilmiştir. Tablo-1 Ortak Yazılı Sınav Uygulama Takvimi Sınıf Ders Adı Sınav Tarihi 6. Sınıf Türkçe 26 Aralık 2023 Matematik 26 Aralık 2023 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 27 Aralık 2023 Matematik 27 Aralık 2023 3. ORTAK YAZILI SINAV SORU SAYILARI 2023-2024 eğitim öğretim yılı 6 ve 9. sınıf 1. dönem ortak yazılı sınavların soru sayısı Tablo-2’de yer almaktadır. Tablo-2 Ortak Yazılı Sınav Soru Sayıları Ortak Yazılı Sınav Soru Sayısı Seçenek Sayısı Süre 6. Sınıf Türkçe 16 4 40 6. Sınıf Matematik 16 4 40 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 20 5 40 9. Sınıf Matematik 20 5 40

OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER a. Okulda ortak yazılı sınav ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, b. Sınava girecek olan öğrencilere ait bilgileri, e-Okulda yer alan bilgilerle karşılaştırmak, doğruluğunu ve güncelliğini kontrol ederek takip etmek, c. Ortak yazılı sınava giren sınıfların listesini e-Okuldan indirerek görevli öğretmenlere teslim etmek, ç. Sınavlara girecek öğrenciler ile bu öğrencilerin velilerini ve görevli öğretmenleri bilgilendirerek rehberlik etmek, d. Sınav öncesi öğrenci cevap kâğıtlarını il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden tutanakla teslim almak, e. Sınav öncesi, okulunda okutulmakta olan ders kitaplarını dikkate alarak uygun soru kitapçıklarını sistemden indirmek, öğrenci sayısına ve kitapçık türüne göre çoğaltarak hazır hâle getirmek, f. Ortak yazılı sınavda görevli öğretmenlere sınavdan önce bilgilendirme toplantısı düzenlemek, g. Ortak yazılı sınavın uygulanacağı sınıfa, sınav saatinde dersi olan veya uygun görülen öğretmenleri görevlendirmek, sınavı yapılan dersin branş/alan öğretmenine sınavda gözetmen olarak görev vermemek, ğ. Ortak yazılı sınavın gerçekleştirildiği tarih ve saat aralığında okulun her koridorunda birer görevli öğretmeni/yöneticiyi nöbetçi olarak görevlendirmek, h. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim ve eğitimlerine devam eden öğrencilerin ortak yazılı sınavlara katılımıyla ilgili süreçleri yönetmek, 10 / 18 ı. Sınav sonrası öğrenci cevap kâğıtlarının bulunduğu sınav poşetlerini eksiksiz ve zarar görmeden il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine teslim etmek, i. Ortak yazılı sınava katılmayan öğrencilerin durumunu sınav bitiminden sonra aynı gün içinde e-Okula işlemek, j. Mazeret sınavlarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, k. Ortak yazılı sınava katılmama gerekçesi sınavdan sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde velisi tarafından okula yazılı olarak bildirilen öğrencilerin mazeret sınavına katılıp katılmayacaklarını karara bağlamak, l. Mazeretleri kabul edilen öğrencileri, resmî yazı ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirmek, m.Ortak yazılı sınavların uygulanmasına yönelik iş ve işlemlere yapılan itirazlara cevap vermek, n. İtiraz süresi bitiminde öğrenci cevap kâğıtlarını il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden tutanakla teslim almak, o. Sınav ile ilgili iş ve işlemler bittikten sonra soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını usulüne uygun olarak muhafaza altına almak. 8. GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER a. Ortak yazılı sınava ait sınav evraklarını (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınıf listesi) sınav başlamadan en geç 15 dakika önce okul idaresinden imza karşılığı teslim alıp yazılı bitiminde imza karşılığı teslim etmek, b. Ortak yazılı sınavın sınıfta uygulanmasına yönelik iş ve işlemler ile ilgili öğrencileri bilgilendirmek, “Sınavda Uyulması Gereken Kurallar”ı sınav başlamadan önce sınıfta yüksek sesle okumak, c. Sınav başlamadan önce sınavın başlama ve bitiş saatlerini tahtaya yazmak ve doğru şekilde optik işaretlemeyi öğrencilere göstermek, ç. Öğrencilerin, öğrenci cevap kâğıdı üzerindeki tüm işaretlemeleri kurşun kalemle yapmalarını sağlamak, d. Ortak yazılı sınavda öğrencilerin; kitapçık türü, ders adı ve katıldığı oturum bilgisini (Tam gün eğitim yapan okullar sabah oturumunu işaretleyeceklerdir.) öğrenci cevap kâğıdına doğru işaretlemelerini sağlamak, e. Cevap kâğıtları öğrenci adına düzenlenmiş ise öğrenci cevap kâğıdı üzerindeki bilgilerin öğrenciye ait olup olmadığını ve bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek, (Öğrenci cevap kâğıdının hatalı olması durumunda öğrenciye yedek cevap kâğıdı verilecektir.) cevap kâğıtları öğrenci adına düzenlenmemiş ise öğrencilerin cevap kâğıdındaki ilgili yerleri doldurmasını sağlamak, f. Öğrencilere, cevaplarını mutlaka öğrenci cevap kâğıdına işaretlemeleri hususunda gerekli uyarıyı yapmak, g. Ortak yazılı sınav soru kitapçıkları öğrenciye dağıtıldıktan sonra kitapçık üzerinde ilgili bölümlerin (ad, soyad, öğrenci no, sınıf/şube) öğrenci tarafından doldurulmasını sağlamak, ğ. Ortak yazılı sınavın 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirileceğini ve değerlendirmede yanlış cevap sayısının doğru cevap sayısını etkilemeyeceğini öğrencilere duyurmak, h. Baskı hatası tespit edilen soru kitapçığının değiştirilmesini sağlamak, ı. Ortak yazılı sınavda kopya çekildiğinin tespiti hâlinde kopya çeken öğrenci için tutanak düzenleyip okul idaresine teslim etmek, i. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığının yırtılması, cevap kâğıdının okunamayacak hâle getirilmesi, vb.) ya da evrakın teslim edilmemesi durumunda tutanak düzenleyip okul idaresine teslim etmek, j. Sınıf listesine öğrencinin ortak yazılı sınava katılım durumunu işlemek, (Öğrenci sınava katıldı ise “GİRDİ”, katılmadı ise “GİRMEDİ” şeklinde yazılacaktır.) k. Ortak yazılı sınav sonrasında öğrenci cevap kâğıtlarının bulunduğu sınav poşetini ve soru kitapçıkları ile sınıf listesini eksiksiz/hasarsız bir şekilde okul idaresine imza karşılığı teslim etmektir.

Yayın: 22.12.2023 - Güncelleme: 22.12.2023 16:11 - Görüntülenme: 55